EXPERTEN IN ELEKTRISCHE ONTGRENDELING

elektrisch slot

Het elektrisch slot is de hoeksteen van elk systeem dat elektrisch gecontroleerde toegang tot een ruimte tot stand wilt brengen. Zowel de éénvoudigste parlofoontoepassing als de meest complexe systemen voor security en toegangscontrole steunen telkens op de elektrische ontsluiting van een deur.

Wilt u een deur met een elektrisch slot uitrusten? Allocking kan u helpen om in functie van de eisen, normen en deurmaterialen de beste oplossing te definiëren. Enkele typische overwegingen zijn:

  • Zullen we het slot inbouwen (insteekslot) of in opbouw toepassen?
  • Werken we met ruststroom (Fail Safe) of arbeidsstroom (Fail Secure).
  • Fungeert het elektrische slot als vluchtdeurslot en moet het voldoen aan de Europese norm EN179 of EN1125?
  • Wat is het gewenste beveiligingsniveau (de inbraakweerstand)?

Indien nodig komen we graag tot bij u om de situatie juist te evalueren. Eénmaal we een akkoord hebben gevonden over de ideale oplossing zorgen onze service engineers uiteindelijk ook voor een efficiënte installatie van uw elektrisch slot.

HERSTELLING EN ONDERHOUD VAN UW ELEKTRISCHE SLOTEN

Beschikt u over deuren die reeds uitgerust zijn met elektrische sluitplaten, elektromechanische grendels, solenoïde sloten, motorsloten, pensloten of deurmagneten? Hebt een dringende herstelling nodig. Of zoekt u een partner die het onderhoud van al uw sloten kan verzorgen?

Dan bent u bij Allocking op het juiste adres. Onze onderhouds- en herstellingsdienst staat steeds paraat om een storingsvrije werking te garanderen van uw elektrische sloten.

Wenst u meer informatie over onze oplossingen voor elektrische ontgrendeling?

Contacteer ons

TYPES ELEKTRISCHE SLOTEN

Deurplaat

Elektrische sluitplaten

Elektrische sluitplaten worden ingebouwd in de deurstijl en geven onder elektrische impuls de dagschoot van het slot vrij, zodat de deur kan opengeduwd worden. Deze sluitplaten zijn het eenvoudigste type van elektrische sloten.

Elektromechanische grendel

Elektromechanische grendels

Elektromechanische grendels (of valschootsloten) worden frequent gebruikt bij zwaardere beveiligingstoepassingen. Het slot wordt bij sluiting van de deur automatisch uitgeworpen en geblokkeerd door een ingebouwde elektromagneet.

Solenoide slot

Solenoïde sloten

Solenoïde sloten worden vaak toegepast voor eenzijdige toegangscontrole. Ze hebben een elektrische krukbesturing aan de buitenzijde van de deur en een mechanische krukbediening aan de binnenkant waardoor de vrije uitgang steeds mogelijk blijft in geval van nood.

Solenoide slot

Motorsloten

Motorsloten zijn ideaal voor deuren met een veiligheidsfunctie daar ze zowel de dag- als de nachtschoot elektrische vergrendelen en ontgrendelen. Meestal worden ze zoals solenoïde sloten aan de binnenkant van de deur met een kruk bediend als paniekfunctie.

Deurmagneten

Deurmagneten

Deurmagneten (of magneetsloten) houden een deur gesloten aan de hand van magnetische kracht. De magneet wordt op voedingsspanning aangesloten en zo bekrachtigd waardoor het een tegenplaat aantrekt en de deur vergrendelt.

Penslot

Pensloten

Elektrische pensloten hebben geen sterke inbraakwerende eigenschappen, maar worden wel frequent gebruikt als low-budget secundair slot voor elektrische toegangscontrole. Ze zijn redelijk compact en kunnen zo eenvoudig worden ingebouwd in deurbladen of als opbouwslot gemonteerd.

Wenst u meer informatie over onze oplossingen voor elektrische ontgrendeling?

Contacteer ons